Utilizarea Anvalopelor

vulcanizaroDeoarece anvelopele sunt singurul punct de contact intre vehicul si drum, ele joaca un rol-cheie in manevrabilitate, confort, distanta de franare si economia de carburant. Conditii diferite de utilizare necesita caracteristici diferite de anvelope.

In oras

Pentru ca aveti nevoie sa fiti de doua ori mai alert in zonele urbane si in orase, inspectati anvelopele cel putin o data pe luna in cazul in care anvelopele sunt reci. Anvelopele insuficient umflate cresc distanta de franare si consumul de carburant. Nu uitati sa verificati si presiunea anvelopei de rezerva.

Criterii de selectie specifice anvelopelor de oras:

  • Distanta de franare. Utilizati anvelope cu distanta minima de franare, atat pe drumuri uscate, cat si umede.
  • Longevitate. Condusul in oras cu numeroasele opriri si porniri pune mare presiune pe durata de viata a unei anvelope. Alege anvelope cu longevitate crescuta.
  • Economie de carburant. Anvelopele cu rezistenta redusa la rulare economisesc combustibil.
  • Presiunea in anvelope. Verificati presiunea cel putin o data pe luna. Anvelopele insuficient umflate cresc distanta de franare si consumul de carburant. Nu uitati sa verificati si presiunea din rotile de rezerva.

vulcanizare auto

Pe drumuri principale si aurostrazi

Pneurile joaca un rol cheie in manipularea vehicul dumneavoastra la viteze relativ mari. Ele ofera actiunile necesare pentru a mentine traiectoria vehiculului dumneavoastra.

Criteriile de selectie anvelope:

  • Distanta de franare la viteza mare. Pentru siguranta maxima, selectati anvelope care furnizeaza distanta minima de franare atat pe drumuri uscate cat si pe cele umede.
  • Confort. Pentru calatoriile lungi, alegeti pneurile care ofera calitati de confort atat in ceea ce priveste nivelul de zgomot si vibratii.
  • Tinuta de drum. Selectati anvelope care ofera aderenta maxima si stabilitate

Automobile sport

Daca va face placere condusul sportiv, anvelopele trebuie sa prevada toate masurile necesare pentru a mentine traiectoria vehiculului la viteze relativ mari, in concordanta cu normele de securitate rutiera sau de pe un circuit autorizat.

Criteriile de selectie anvelope:

  • Aderenta. Uitati-va de un profil de anvelopa cu performante excelente pe drumuri uscate si umede deopotriva.
  • Tinuta de drum. Alegeti anvelopele MICHELIN din gama Sport. Ele ofera precizie excelenta directional si o buna stabilitate in curbe.
filme porno