Alegerea Anvelopelor Potrivite

vulcanizareCriterii de alegere a anvelopelor

Va prezentam criteriile principale dupa care trebuie sa va alegeti anvelopele:

A. tipul de drum pe care acestea vor fi folosite in mod preponderent 
O anvelopa conceputa pentru asfalt uscat difera major de una construita special pentru a rula pe asfalt umed sau acoperit de zapada, atat prin compozitie cat prin desenul de pe partea circulara a anvelopei (asa numitul profil); Alegerea unei anvelope neadecvata anotimpului poate influenta negativ performantele autoturismului dumneavoastra, cum ar fi viteza maxima de rulare, aderenta si stabilitatea in curbe, distanta de franare sau timpul de uzura, afectand direct siguranta la volan.

B. tipul masinii pe care vor fi folosite 
In momentul alegerii unui autoturism, cu siguranta o influenta majora in alegerea dvs. o au caracteristicile acestuia, cum ar fi:

  •  Puterea
  •  Aspectul
  •  Siguranta
  •  Confortul
  •  Viteza maxima de rulare
  •  Sarcina suportata

Dar v-ati gandit ca anvelopele cu care este dotata masina influenteaza fiecare dintre caracteristicile mentionate mai sus?

- puterea unei masini se traduce, la nivelul rotii, in tractiune. Pentru a putea beneficia de puterea dezvoltata de motor trebuie folosita o anvelopa care sa aiba o aderenta buna la carosabil. In caz contrar puterea va fi pierduta prin derapare si se va ajunge la o uzura nejustificata a anvelopei.

- la proiectarea anvelopelor din clasele superioare se tine cont de necesitatea imbinarii cerintelor tehnice cu cele estetice.

- toti producatorii de anvelope urmaresc obtinerea unui grad ridicat de siguranta pentru pasagerii autoturismului pe care acestea vor fi montate. Tinand cont de specificatiile producatorului autovehicolului, anvelopele sunt proiectate pentru a suporta o sarcina bine-determinata, o viteza maxima de rulare, si pentru a limita pe cat posibil distanta de franare.

- confortul este influentat de rigiditatea anvelopei si de inaltimea talonului acesteia. Producatorul autoturismului recomanda o dimensiune optima. Exista posibilitatea schimbarii diametrului jantei care va conduce la alegerea unei anvelope cu un talon mai jos, astfel incat sa se pastreze diametrul total al rotii. O anvelopa cu talonul mai mic nu va putea asigura acelasi confort.

C. Dimensiunea si indicii anvelopelor Pentru a exemplifica vom folosi o dimensiune uzuala : 195/65R15. Mantionam ca dimensiunea anvelopelor pentru fiecare masina este inscrisa in talonul masinii.

filme porno